Brožura

Aplikace GDPR ve společenství vlastníků

- zákon o zpracování osobníchjud údajů v praxi

Formát: A5, Počet stran: 54

Pozor, od 24. dubna 2019 je účinný nový zákon č. 110/2019 Sb. o zpracování osobních údajů, který doplňuje obecné nařízení o ochraně osobních údajů! Postup společenství vlastníků v souladu s GDPR a zákonem č. 110/2019 Sb. navrhuje brožura Aplikace GDPR ve společenství vlastníků.

Nový zákon o zpracování osobních údajů č. 110/2019 Sb. účinný od 24. 4. 2019 navázal na obecné nařízení o ochraně osobních údajů, tzv. GDPR. Díky brožuře Aplikace GDPR ve společenství vlastníků nic neopomenete a nakládání s osobními údaji uvnitř SVJ novým předpisům přizpůsobíte.

Podrobný manuál doplňuje řešení případů z praxe, např.:

  • uveřejňování dlužníků,
  • ochrana osobních dat externích úložišť,
  • provozování kamerových systémů.

Vzory jsou připraveny i ke stažení v elektronické formě:

  • vnitřní směrnice pro ochranu osobních údajů,
  • dodatek ke smlouvě o obstarání správy nemovitosti,
  • souhlas se zpracováním osobních údajů,
  • smlouva o zpracování osobních údajů.

Autoři

Mgr. Adriana Kvítková

Mgr. Alexandra Kalandarišvili

Obsah

  • Manuál k aplikaci obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) pro společenství vlastníků
    • Co je GDPR a jak se projeví ve vztahu ke společenstvím vlastníků
    • Povinnosti společenství vlastníků před nabytím účinnosti zákona o zpracovní osobních údajů a GDPR
    • Průběžné povinnosti společenství vlastníků dle GDPR
  • Souhlas se zpracováním osobních údajů včetně + VZOR ke stažení
  • Dodatek ke smlouvě o obstarání správy nemovitostí + VZOR ke stažení
  • Vnitřní směrnice SVJ k ochraně osobních údajů + VZOR ke stažení
  • Odpovědi na nejčastější dotazy předsedů společenství a správců domů
    • GDPR v SVJ
    • Uveřejňování dlužníků
    • Ochrana osobních dat externích úložišť
    • GDPR v praxi
    • Kamerové systémy

Ukázka

První krok SVJ při ochraně osobních údajů

První krok SVJ při ochraně osobních údajů

Úprava GDPR v dodatku ke smlouvě o obstarání správy nemovitosti

Úprava GDPR v dodatku ke smlouvě o obstarání správy nemovitosti

Vnitřní směrnice SVJ ke zpracování osobních údajů

Vnitřní směrnice SVJ ke zpracování osobních údajů

Zákaznický portál 24

Jako bonus k zakoupení brožury získáte přístup na Zákaznický portál 24: zakaznik.dashofer.cz., kde najdete denně aktualizované právní předpisy, vzory smluv ke stažení, archiv odpovědí na dotazy k tématu i aktuality z oblasti nemovitostí. Téma brožury a související předpisy dále sledujeme a informace na zákaznickém portále pravidelně aktualizujeme.

Na Zákaznický portál 24 se přihlásíte zadáním údajů z proplacené faktury.

Vaše otázky ohledně tohoto produktu zodpoví:
Jan Polívka - polivka@dashofer.cz