Input:
Input:

Bezplatný odběr e-mailových novin

Jméno a příjmení není správně vyplněno.
Chybný formát e-mailové adresy.
Zadávejte bez mezinárodní předvolby.
Více informací
Brožura

Aplikace GDPR ve společenství vlastníků, Vymáhání pohledávek

Vymáhání pohledávek za členem SV - tipy a příklady z prax

Brožura vychází ze zkušeností autorek i členů výborů SVJ a nabízí názorný postup vymáhání pohledávek za členem společenství vlastníků podle aktuálních předpisů.

Autorky brožury Mgr. Adriana Kvítková a Ing. Lenka Haráková nabízí tipy na preferované vyrovnání dluhu bez asistence soudu, nechybí tipy pro zahájení soudního řízení mířícího k vykonavatelnému právnímu titulu, na základě kterého je společenství vlastníků jednotek oprávněno uspokojit svou pohledávku v rámci exekučního řízení.

Návod k vymáhání pohledávek je doplněn příklady, postupy účtování, řešeními nejčastěji kladených dotazů a vzorem žaloby na zaplacení dlužné částky. Aktualizováno k 24. 4. 2019.

Aplikace GDPR ve společenství vlastníků

Nový zákon o zpracování osobních údajů č. 110/2019 Sb. účinný od 24. 4. 2019 navázal na obecné nařízení o ochraně osobních údajů, tzv. GDPR. Díky brožuře Aplikace GDPR ve společenství vlastníků nic neopomenete a nakládání s osobními údaji uvnitř SVJ novým předpisům přizpůsobíte.

Podrobný manuál doplňuje řešení případů z praxe, např.:

  • uveřejňování dlužníků,
  • ochrana osobních dat externích úložišť,
  • provozování kamerových systémů.

Vzory jsou připraveny i ke stažení v elektronické formě:

  • vnitřní směrnice pro ochranu osobních údajů,
  • dodatek ke smlouvě o obstarání správy nemovitosti,
  • souhlas se zpracováním osobních údajů,
  • smlouva o zpracování osobních údajů.

Autoři

Ing. Lenka Haráková

Mgr. Adriana Kvítková

Mgr. Alexandra Kalandarišvili

Obsah

Vymáhání pohledávek za členem SV

  1. Úvod
  2. Platební povinnosti člena SV
  3. Následky prodlení s úhradou dluhu
    • Zákonný úrok z prodlení
    • Další možné sankce pro případ prodlení
  4. Mimosoudní řešení pohledávek za členem SV
    • Uzavření dohody o splnění dluhu ve splátkách, započtení pohledávek, uznání dluhu
    • Notářský zápis se svolením k vykonatelnosti
  5. Soudní vymáhání pohledávek za členem SV
    • Předběžné opatření
    • Zkrácené řízení
    • Průběh soudního řízení
  6. Exekuce
  7. Změna vlastnictví jednotky a uplatnění pohledávky za členem SV
    • Převod jednotky
    • Úmrtí vlastníka
    • Prodej bytu v exekuci
  8. Otázky spojené se vznikem pohledávek
    • Uveřejňování dlužníků
    • Uplatnění pohledávky v rámci insolvenčního řízení
    • Účetní a daňový pohled na pohledávky za členem SV
  9. Další otázky a odpovědi z praxe
  10. Vzor žaloby na zaplacení dlužné částky

Aplikace GDPR ve společenství vlastníků

  • Manuál k aplikaci obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) pro společenství vlastníků
    • Co je GDPR a jak se projeví ve vztahu ke společenstvím vlastníků
    • Povinnosti společenství vlastníků před nabytím účinnosti zákona o zpracovní osobních údajů a GDPR
    • Průběžné povinnosti společenství vlastníků dle GDPR
  • Souhlas se zpracováním osobních údajů včetně + VZOR ke stažení
  • Dodatek ke smlouvě o obstarání správy nemovitostí + VZOR ke stažení
  • Vnitřní směrnice SVJ k ochraně osobních údajů + VZOR ke stažení
  • Odpovědi na nejčastější dotazy předsedů společenství a správců domů
    • GDPR v SVJ
    • Uveřejňování dlužníků
    • Ochrana osobních dat externích úložišť
    • GDPR v praxi
    • Kamerové systémy

Vaše otázky ohledně tohoto produktu zodpoví
Jan Polívka - polivka@dashofer.cz