Input:
Input:

Bezplatný odběr e-mailových novin

Jméno a příjmení není správně vyplněno.
Chybný formát e-mailové adresy.
Zadávejte bez mezinárodní předvolby.
Více informací
Brožura

Jak se připravit na GDPR v 5 krocích

Od 25. května je účinné Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, tzv. GDPR. To nahradilo zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů. Ochrana osobních údajů se tedy od tohoto data na celém území Evropské unie řídí přímo GDPR.

I subjekty, které se dosud ochranou osobních údajů nezabývaly, ačkoli je nějak využívají – tzv. správci, by měly GDPR věnovat pozornost, jelikož oproti zákonu o ochraně osobních údajů zavádí mnohem vyšší pokuty.  V rámci kontroly, zda je vše v souladu s GDPR, je vhodné provést následující kroky:

  1. zhodnotit nakládání s osobními údaji z hlediska nezbytnosti zpracování osobních dat,
  2. zvážit, zda je skutečně nutné, aby dotčené osoby udělily souhlas se zpracováním osobních údajů,
  3. přijmout opatření k zabezpečení osobních údajů,
  4. splnit všechny povinnosti ve vztahu k subjektům osobních údajů,
  5. splnit všechny povinnosti ve vztahu k dozorovému orgánu.

Díky publikaci získáte:

  • podrobný manuál, jak zajistit soulad s GDPR,
  • postup, jak zpracovat písemnou analýzu zabezpečení osobních údajů, díky které může správce dozorovému orgánu prokázat, že chtěl zajistit soulad svých postupů s požadavky GDPR,
  • postup, jak zpracovat analýzu potřeby jmenování pověřence pro ochranu osobních údajů,
  • odpověď na otázku, zda jste povinni posuzovat vliv na ochranu osobních údajů (tzv. DPIA) a pokud ano, co musí posouzení povinně obsahovat,
  • stručný přehled dokumentů, které je potřeba v souvislosti s GDPR připravit.

Autoři

Mgr. Mgr. Radana Burešová

Mgr. Ing. Zdeňka Kůsová

Mgr. Tomáš Vavro

Obsah

  1. Nakládání s osobními údaji
  2. Nutnost udělení souhlasu se zpracováním osobních údajů
  3. Zabezpečení osobních údajů
  4. Povinnost ve vztahu k subjektům osobních údajů
  5. Povinnosti ve vztahu k dozorovému úřadu
  • Stručný přehled dokumentů, které je třeba mít v souvislosti s GDPR
    k dispozici
  • Bonusy
    • Smlouva o zpracování osobních údajů
    • Souhlas se zpracováním osobních údajů a poučení subjektu údajů

Ukázka

Ukázka zpracování brožurky:

Ukázka zpracování brožurky:

Ukázka zpracování brožurky:


Vaše otázky ohledně tohoto produktu zodpoví
Ing. Andrea Zajícová - zajicova@dashofer.cz